Футболистите на Милан допуснаха домакинска загуба с 0:1 от намиращия се зоната на изпадащите Емполи и поставиха под сериозно съмнение бъдещето на треньора Карло Анчелоти.

Единственото попадение в двубоя, в който след петмесечно отсъствие се завърна капитанът на Милан Паоло Малдини, записвайки рекорден 24-и сезон в Калчото, отбеляза Лука Саудати в 55-ата минута след добро подаване на Франческо Марианини.

Росонерите играха срещу Емполи без звездата си Кака, който през седмицата бе ангажиран с националния отбор на Бразилия. След загубата с Милан се смъкна в долната половина на таблицата и заема 12-о място с 10 точки, на цели 10 точки от водача Интер.

В очакваното с голям интерес „политическо” дерби Лацио победи с 1:0 като гост Ливорно с гол на македонския национал Горан Пандев в допълнителното време на първата част.

Двубоят бе юбилеен за наставника на римските орли Делио Роси, който записа мач номер 500 в треньорската си кариера.

„Преди всичко искам да благодаря на моето семейство, което ми позволи да работя тази работа и ме подкрепяше през цялото време. Искам да благодаря и на Пепино Павоне, бившият спортен директор на Фоджа, който повярва в мен и видя, не знам как, че аз бих могъл да съм добър треньор”, каза Роси.



Другите резултати


Каляри – Катания 1:1

Аталанта – Торино 2:2

Фиорентина – Сиена 3:0

Сампдория – Парма 3:0

Удинезе – Палермо 1:1

Ювентус – Дженоа (от 21:30 часа)