Милан най-после сложи край на колебливия си сезон, в който обаче все пак успя да си извоюва край на изгнанието извън евротурнирите. В мач без значение за крайното класиране "росонерите" паднаха от неособено силния тим на Каляри. 

Сардинците надделяха с 2:1 в мач, в който съперникът им получи две дузпи, пропиля едната от тях, доигра двубоя с човек по-малко и направи редица пропуски, за да се примири в крайна сметка с поражението. 

Мачът започна с натиск на Каляри, като домакините стигнаха до редица чисти положения пред вратата на съперника, но Марко Бориело и Артур Йоница направиха големи пропуски, като последният дори тресна гредата. 

Но това постоянство на островитяните нямаше как да не им донесе предимство в резултата. В 17-та минута бившият играч на Милан Марко Бориело изведе перфектно зад защитата Жоао Педро и той с хубав удар покрай Донарума откри резултата. 

След това гостите тръгнаха по-смело напред, но Карлос Бака направи пропуск. В крайна сметка до почивката повече попадения не паднаха и развръзката остана за второто полувреме. 

В 62-та минута Артур Йоница събори играч на Милан в наказателното поле и последва дузпа. Но ударът на Карлос Бака беше отразен от вратаря и преднината на домакините се запази. Но малко след това все пак изравняването дойде. 

В 72-та минута "росонерите" получиха втора дузпа, този път за фаул на вратаря и този път Джанлука Лападула беше точен. Резултатът стана 1:1, но малко след това дойде още един тежък момент за гостите. В 75-та минута Габриел Палета беше изгонен за втори жълт картон. 

А в последната секунда на двубоя остана време за Каляри да оформи победата си, след като Фабио Пизакане беше на точното място да добави топката в мрежата след избит изстрел на Жоао Педро и всичко приключи. 

След този резултат Милан си остана на шестата позиция с 63 точки, която му осигури място в Лига Европа следващия сезон. Каляри пък завърши кампанията с 47 точки, като временно е 11-и, но може да падне и по-надолу.