Турбулентни събития се задават в италианския гранд Милан в близките дни. Още на 30 април ще приключи близо 30-годишното управление на сегашния собственик Силвио Берлускони, твърди Sky Italia. 

Според изданието, тогава ще приключи дю дилиджънса по сделката за прехвърлянето на собствеността на тайландския магнат Бий Течабуол. На 30 април той ще е в Милано, за да подпише документите по трансфера. 

Но това не е единствената новина, касаеща "росонерите" и бъдещето им. Според същата информация, още в началото на следващия сезон на треньорската скамейка на клуба ще седне легендата Паоло Малдини. 

Името му се спрягаше още миналата седмица, но като евентуален спортен директор при пристигането на тайландеца. Слабото представяне на "червено-черните" при Филипо Индзаги обаче е причината бившият нападател да бъде уволнен при идването на Мистър Бий и да бъде назначен бившият му съотборник. 

Иначе цената на придобиването на Милан ще е общо 1 млрд. евро. Клубът ще бъде купен на три етапа, като първо ще бъде купен 25% от общия дял, после 40% и накрая още 30%. Останалият пакет ще остане за Берлускони.