Милан постигна драматичен успех при гостуването срещу Фиорентина с 2:1 в отложен мач между двата тима от 17-ия кръг в Серия А. След гол в 92-та минута „росонерите” се доближиха на четири точки от водача в класирането Интер.

Играчите, водени от Леонардо не стигнаха никак лесно до успеха. Силен мач за „червено-черните” направи Роналдиньо, който записа две аситенции, за головете на Алешандре Пато и Клаас Ян Хунтелаар.

Фиорентина пък отново тръгна по пътя на загубата и продължи с колебливото си представяне от началото на сезона. За „виолетовите” се разписа Алберто Джилардино.

Домакините оказаха натиск срещу Милан в началните минути на двубоя и логично стигнаха първи до попадение. В 14-та минута Стеван Йоветич подаде към Джилардино, който реализира за 1:0. При този резултат приключи и първата част.

Пълният обрат „росонерите” сътвориха след 80-та минута на мача. В 81-та минута Хунтелаар вкара за 1:1 след пас на Роналдиньо. Във втората минута на даденото от рефера продължение отново Роналдиньо асистира, но този път сънародникът му Пато реализира за 2:1 и така донесе победата за своите.

След победата, Милан се изкачи на второто място с актив от 51 точки. Интер води с 55. Фиорентина е на 10-та позиция с 34 точки.

В друга отложена среща от 17-ия кръг Удинезе победи Каляри с 2:1.