Милан започна подобаващо 2010 година, като разби Дженоа с 5:2 в среща от Серия А. Повторен дебют в италианския шампионат направи Дейвид Бекъм, който бе титуляр на мястото на контузения Пато. Давид Суазо също изигра първия си мач за Дженоа, след като бе пратен там под наем от Интер.

Милан започна вихрено от първата минута, и само няколко минути трябваха на Бекс да започне да демонстрира световноизвестните си центрирания. Реферът Орсато обаче се превърна в главно действащо лице на „Дзужепе Меаца”, когато отсъди доста спорна дузпа за нарушение срещу Масимо Амброзини в пеналта. Справедливостта възтържествува, и слабият удар на Роналдиньо от бялата точка бе спасен от Марко Амелия.

Противно на очакваното, Дженоа бе тимът, който откри резултата – в 25-та минута Джузепе Скули засече една топка на далечната греда за 0:1. В рамките на по-малко от 20 минути, Милан получи правото да изпълни и втора дузпа – отново за фаул срещу Амброзини, но този път съвсем заслужена. От втори опит Роналдиньо не сбърка и изравни.

В 38-та минута Милан обърна тотално резултата и поведе, след разбъркване в наказателното поле на Дженоа, в което най-съобразителен се оказа Тиаго Силва. След почивката последваха два гола на Марко Бориело – в 48-та и 61-та минути, които вече пратиха нещата към логичната им развръзка.

Третата дузпа в мача отново бе в полза на Милан, но този път за нарушение срещу Роналдиньо. Бразилецът реши да отстъпи изпълнението на Клаас-Ян Хунтелаар, който не сбърка за 5:1. Малко след това Бекъм бе изпратен с овации от феновете на „росонерите”, когато бе заменен от Марек Янкуловски.

Давид Суазо се възползва от грешка на Алесандро Неста, като пресече негово подаване и стреля мощно покрай Дида в 79-та минута.

Бившият нападател на Милан и Интер Ернан Креспо също се появи в екипа на Дженоа, но бе освиркан мощно от привържениците на домакините.