Вицепрезидентът на Милан Адриано Галиани заяви, че росонерите преговарят с Каляри за привличането на Сан Сиро на техния треньор Масимилиано Алегри.

Грандът от Милано е без наставник от края на изминалия сезон в Италия, след като клубът и Леонардо се разделиха по взаимно съгласие.

Галиани заяви за „Gazzetta dello Sport”: „Нещата са все още в начален етап. Мога само да ви кажа, че новият треньор ще пристигне в началото на юли. В момента преговаряме, да, така е”.

Алегри бе освободен неочаквано от Каляри през април, въпреки че отборът си осигури 12-то място в Серия А. За негов заместник бе назначен Джорджо Мелис, независимо, че Масимилиано Алегри има договор със сицилианците за още една година.

Галиани каза още: „В същото време, той си остава треньор на Каляри, така че ще видим. Нашите отношение с президента на Каляри Челино са отлични и ще си останат такива, независимо от изхода на преговорите. Дали Берлускони харесва Алегри? Той трябва да отговори на този въпрос, но аз смятам, че го харесва”.

Запитан дали Марчело Липи ще поеме тима след края на Мондиала, Галиано отговори: „Няма никаква истина в тези слухове”.

Важен факт от визитката на Масимилиано Алегри е, че през зимата той спечели наградата Златна пейка, която се връчва на най-добрия треньор за годината в Италия. Алегри изненадващо бе избран от другите наставници за №1 в Серия А, въпреки конкуренцията на Жозе Моуриньо.