Милан иска да привлече Джузепе Роси от Манчестър Юнайтед и подготвя конкретна оферта към нападателя. Росонерите смятат, че шансовете им да привлекат играча са нараснали значително след като се разбра, че на Олд Трафърд ще акостира Карлос Тевес.

Очаква се Милан да отправи офертата си към англичаните във вторник, когато вицепрезидентът Адриано Галиани и собственикът Силвио Берлускони ще се срещнат за да обсъдят финансовите параметри на евентуалния трансфер.

Росонерите търсят нов нападател, тъй като Карло Анчелоти ще разполага само с трима нападатели – Роналдо, Филипо Индзаги и Алберто Джилардино, след като се осъществи очакваното преминаване на Рикардо Оливейра в Сарагоса.

Роси е трансферна цел номер едно на Парма, където игра като преотстъпен през миналия сезон. Жълто-сините вече са отправили оферта за 6 милиона паунда към Юнайтед за закупуване на голмайстора, но се очаква да бъдат Милан да предложи повече.

Ако в крайна сметка младежкият национал на Италия отиде на Сан Сиро, вместо на Енио Тардини, Парма ще насочи усилията си към закупуването на Валери Божинов.