Опасенията, че Милан ще бъде без две от звездите си за понеделнишкото дерби срещу Рома в Серия А, се потвърдиха. Треньорът на „росонерите“ Винченцо Монтела заяви, че изключително възловият сблъсък за второто място пропускат халфът Джакомо Бонавентура и нападателят Карлос Бака.

Още вчера се заговори за подобно развитие на ситуацията, след като за пореден ден нито Бонавентура, нито Бака се включиха в тренировката наравно с останалите. Двамата проведоха занимание във фитнеса, без изобщо да помиришат терен и упражнения с топка.

Във временното класиране Милан и Рома имат по 32 точки, което ги оставя на 4 зад лидера Ювентус. Въпреки огромния залог Монтела няма да рискува с включването на Бонавентура и Бака, тъй като то може да доведе до усложнения в травмите им.

„Отборът разбира, че мачът е изключително важен. Няма никакъв шанс за подценяване. Подготвяхме се за него в последните 3 дни“, каза Монтела. „В домакинските си мачове Рома победи всички съперници. Имат страхотни качества и отборът им е изграден, за да спечели скудетото. Имат и отличен треньор (в лицето на Лучано Спалети – б.р.).“

„Съжалявам за Джак и Бака, решихме заедно с тях да не рискуваме. Те са добре, но би било твърде голям риск да играят“, допълни Монтела.