Европейският клубен шампион Милан постигна ценна победа над коравия тим на Удинезе в мач от италианската Серия А. „Росонерите“ се наложиха с минималното 1:0 като единственото попадение падна в последната 90-та минута и бе дело на нападателя Алберто Джилардино.


Поставеният под напрежение италиански нападател се появи като смяна през втората част на двубоя на стадион „Фриули“ и осигури трите точки за Милан, които могат да се окажат от изключително значение в борбата за четвъртото място, което дава право на участие в Шампионската лига.


Първата голова възможност за „росонерите“ се откри в 26-ата минута, когато бразилецът Роналдо, който днес бе с нова прическа, стреля силно, но стражът на домакините Ханданович се справи добре.


Новата звезда на Милан Александре Пато също имаше шанс, след пас на другия бразилец в тима на Карло Анчелоти – Кака.


Милан продължи да бъде по опасният тим на терена, въпреки че Удинезе също поглеждаше често към вратата на Желко Калач. Добра възможност за домакините пропиля нападателя Куалярела.


Възпитаниците на Карло Анчелоти отговориха светкавично с опасен шут на Кларънс Зеедорф от свободен удар. Все пак усилията на Милан бяха увенчани с успех в даденото от съдията продължение, когато смяната Алберто Джилардино бе точен за 1:0. В основата на атаката отново бяха бразилците Кака и Пато, които не срещаха трудности с отбраната на Удинезе.


В друг мач от кръга Рома се наложи с 2:0 над Катания, като двубоят бе съпроводен от неприятни сцени на насилие. Преди началото на срещата няколко фена на гостите бяха наръгани с нож, като един от тях бе приет в болница.


Ювентус не успя да се справи като домакин с тима на Сампдория, завършвайки наравно 0:0. Лацио и Наполи също не можаха да се победят – 2:2. По-късно тази вечер шампионът Интер посреща тима на Парма.


Ето и всички резултати от италианската Серия А:

Рома – Катания 2:0

Ювентус – Сампдория 0:0

Ливорно – Емполи 1:0

Наполи – Лацио 2:2

Палермо – Сиена 2:3

Реджина – Каляри 2:0

Удинезе – Милан 0:1