Италианският национал Андреа Поли в близките дни официално ще бъде обявен като ново попълнение на Милан. Преговорите между „росонерите“ и Сампдория се проточиха повече от месец, но все пак приключиха успешно.

„Снощи вечерях с Поли“, заяви вицепрезидентът на Милан Адриано Галиани. „Неговият трансфер е сигурен, но все още не е официален. Той обаче има разрешение от Сампдория да премине медицински прегледи и да тренира с нас.“

Клубният шеф използва възможността и разясни ситуацията около трансфера на Робиньо в Сантос. От преминаването на бразилеца в своя роден тим до голяма степен зависи друга от важните сделки на италианците – привличането на Кейсуке Хонда от ЦСКА Москва.

„Миналата вечер изпратихме на Сантос нашето окончателно искане относно Робиньо“, обясни Галиани. Предполага се, че Милан е намалил първоначалната цена от 10 до 8,5 милиона евро, като южноамериканецът се е съгласил да взима по-ниска заплата само и само сделката да се осъществи.

„За мен Хонда е перфектен за поста зад гърба на нападателите. Ако Робиньо си тръгне, тогава ще търсим точно такъв играч. Урби Емануелсон може да остане при нас. Ще разговаряме с треньора по този въпрос, иначе ще видим и какви оферти има за него.“, завърши Галиани.