Финансовата ситуация на Милан може да нанесе нов удар по реномето на клуба. След като стана ясно, че италианският гранд не разполага с парите, за да плати трансферната сума за Адил Рами, същото най-вероятно ще се случи и с другия преотстъпен в състава им – Адел Таарабт.

Мароканският национал игра силно под ръководството Кларънс Зеедорф и неведнъж заяви желанието си да остане за постоянно на „Сан Сиро“. Засега обаче той си остава собственост на Куинс Парк Рейнджърс, където ще трябва да се върне освен ако „росонерите“ не намерят 7 милиона евро.

Милан обаче не може да си позволи такава сума и според агента Киа Джорбачиян италианците се опитват да отбият поне 5 милиона от сумата, че дори и повече. „Чух, че се носят слухове за интерес от страна на Интер, но според мен те се пускат, за да се окаже още напрежение върху Милан. Има клауза за откупуване, която е установена, но всички зависи от това дали КПР ще играе във Висшата лига следващия сезон“, обясни агентът.

„Ако те се провалят в плейофите за промоция, то Милан ще се опита да поднови наема, вместо да купува играча. Намеренията на Таарабт са ясни“, допълни Джорбачиян.