От Милан заявиха, че няма да подават жалба в УЕФА заради фена, който нокаутира Дида след победния гол на МакДоналд в самия край на срещата от Шампионската лига, която завърши 2:1 за Селтик.

Попадението доведе до екстаз 60-те хиляди, които бяха препълнили „Паркхед”. Един от тях излезе на терена и успя да удари с юмрук Дида в гърлото, докато футболистите на Селтик празнуваха победното попадение.

Лекарският екип веднага му оказа медицинска помощ и бразилецът бе изведен на носилка. Мачът доигра резервния вратар Желко Калач.

„Говорих с президента на клуба Берлускони. Ние сме Европейските клубни шампиони, скоро ще представляваме Стария континент на Клубното световно първенство и решихме да не подаваме жалба. Въпреки че не е хубаво това, че запалянко може да влезе на терена”, каза вицепрезидентът на „росонеритеАдриано Галиани.

„Не съм говорил с Дида и не знам какво точно се случи, така че не мога да кажа нищо. Доволен съм от показаното от моите момчета. Играхме добре, въпреки загубата. Мачът бе труден, а теренът тежък. Жалко все пак, че претърпяхме поражение”, коментира наставникът на Милан Карло Анчелоти.