Милан се наложи с 1:0 над Интер в градското дерби на Милано, и освен че унижи големия си враг, се доближи само на три точки от него в класирането, и на три точки от Зона УЕФА.

Милан нямаше успех над Интер в последните пет дербита, но Кларънс Зеедорф намери начин да подреди момчетата си за победа.

Интер засега е на последното място, даващо право за участие в Лига Европа, с 57 точки, докато Милан има 54.

Двубоят не бе особено класно представление, и едно попадение на защитника Найджъл Де Йонг реши изхода от него.

Марио Балотели опита да застраши Самир Ханданович още в първите минути, а Кристиан Абиати бе тестван от Родриго Паласио.

Матиа Де Шилио бе на път да допусне фатална грешка срещу Паласио, но в последния момент успя да избие топката в края на първото полувреме.

Преди това Кака нацели гредата за Милан, което бе и най-чистото положение преди почивката.

През второто полувреме, Филип Мексес отправи опасен удар с глава, преди да падне единственият гол, в 65-та минута. Балотели центрира от пряк свободен удар, а Де Йонг бе на точното място, вклинен в защитата, за да прати с глава топката в мрежата.

Малко по-късно, Де Йонг се намеси решително и от другата страна, избивайки удар на Паласио.

Марио Балотели имаше още няколко опасни удара, а една особено добра негова атака бе спряна за спорна засада. В оставащите минути, Диего Милито опита опасен изстрел с глава, но Милан издържа и взе всичко от големия сблъсък, запазвайки шансовете си за Европа.

Хавиер Санети остана на пейката, и не успя да си вземе последно сбогом в миланското дерби, преди да се оттегли от футбола в края на сезона.

Милан излъга Интер в голямото дерби

източник: БГНЕС