Днес Милан може да се изкачи на четвъртото място, даващо право на участие в третия квалификационен кръг на Шампионската лига. Условието е Милан да спечели гостуването си на Месина и в същото време Палермо не успее да победи като гост газещия всичко по пътя си отбор на Интер. „Нерадзурите” са убедителни водачи в класирането и все още не са победени през този сезон.

 

През седмицата Милан се наложи при гостуването си на Байерн Мюнхен и се класира за полуфиналите в Шампионската лига, където ще се изправи срещу Манчестър Юнайтед. Въпреки успехите в най-силния турнир в Европа вратарят на „росонерите” Нелсон Дида твърди, че отборът е здраво стъпил на земята и се готви сериозно за сблъсъка с Месина:

 

„Победата в Мюнхен ни направи много щастливи. Полуфиналът в Шампионската лига ни въодушевява, но ние сме свикнали да се фокусираме единствено върху предстоящия мач. Затова в момента ние мислим само за Месина.”

 

„Ние сме изпълнени с желание да постигнем другата наша цел през сезона – четвъртото място в Серия А” – каза още бразилецът.