Милан се интересува от нападателя на Палермо Амаури. Това призна агентът на играча, който допълни, че още два големи европейски клуба са по следите на бразилеца.

Амаури бе част от състава на Киево, който бе отстранен от Левски в 3-тия предварителен кръг на Шампионската лига миналата година. Той дори отбеляза и двата гола за „летящите кончета” в срещата във Верона, завършила 2:2.

Нападателят не е в обичайната си форма от началото на сезона, след като лекуваше тежка контузия. През декември той получи сериозна травма в областта на коляното и бе извън терените за цели 9 месеца. Сега обаче, бразилецът, който през миналия сезон отбеляза 8 гола в 18 срещи, е напълно възстановен.

„Милан не е единствения отбор, който го следи. Има още два важни европейски клуба, които се интересуват от него”, заяви агентът на Амаури, Мариано Грималди.

„Вярно е, че ще бъда в Милано през следващите няколко дни, но нека да изясним нещо – за него в момента Палермо е на първо място”.

„Ние поддържаме добри връзки с президента Маурицио Дзампарини и ако клубът попадне в Шампионската лига през следващия сезон, то тогава няма да има проблем Амаури да продължи да играе за Палермо”, допълни агентът.

Самият Дзампарини пък призна, че в скоро време ще е трудно да задържи бразилеца в своя състав:

„Ще бъде трудно да задържим Амаури, ако той повтори представянето си от миналата година”.