Вицепрезидентът на Милан Адриано Галиани обяви, че „росонерите” се целят в глобално господство и искат да спечелят Световното клубно първенство.

Милан спечели своята седма купа на Шампионската лига преди две седмици и сега босът определи целите пред тима.

„Първо искаме да спечелим Световното клубно първенство,” заяви Галиани. „След това искаме да спечелим пак Шампионската лига, титлата в Италия, Купата на страната и Суперкупата,” добави той. ”Искаме да постигнем успех във всички тези състезания, няма да пренебрегнем никое. Въпреки това, се нуждаем от приоритети.”

Световното клубно първенство ще се състои през декември в Япония, когато са ясни всички континентални победители от шестте клубни надпревари.

Галиани коментира и изказванията на Алберто Джилардино в последните дни, че е готов да напусне „Сан Сиро”, вместо да седи на пейката, като резерва на Филипо Индзаги.

„Миналото лято, когато се обадих на играчите, за да им кажа, че кампанията ни в Шампионската лига ще започне по-рано от предвиденото и трябва да се явят възможно най-скоро в клуба, на Индзаги му отне само три часа да пристигне на „Миланело”. Това трябва да служи за пример на всички,” заяви Галиани.