Вицепрезидентът на Милан Адриано Галиани потвърди информациите, че в клуба са получени оферти за бразилските нападатели Робиньо и Алешандре Пато.

„Правим всички, за да задържим Робиньо, въпреки че не съм сигурен, че ще успеем“, коментира Галиани. Интерес към него има от родния му тим Сантос, който иска той да направи звезден тандем с Неймар.

„Робиньо е готов да остане тук и има отлични отношения с треньора и отбора, но неговите жена и деца искат плажовете на Сантос. Опитвам се да го убедя да остане, въпреки че той силно иска да се върне в родината си.“

„За Пато дойде оферта. В защитата и халфовата линия ние няма да привличаме никой. Ако Пато и Робиньо останат или само единият напусне, тогава няма да взимаме техни заместници.“

„Вярваме, че 5 е точният номер нападатели, който трябва да имаме, защото, ако дойдат двама нови, тогава няма да има място за М'Байе Нианг“, каза още шефът на Милан.

За Алешандре Пато се говори, че има предложение от световния клубен шампион Коринтианс, който е готов да го откупи срещу 15 милиона евро.