Отборите на Милан и Лацио не излъчиха победител в съботното дерби в италианската Серия А. Двубоят на стадион „Сан Сиро” в Милано завърши при резултат 1:1.

Двата тима предложиха доста скучно първо полувреме, като интересните положения пред двете врати липсваха. Принудително терена през първата част напусна Кларънс Зеедорф, който бе един от най-дейните в редиците на „росонерите”.

Гостите от Лацио започнаха доста по настоятелно втората части резултатът не закъсня. Нападателят на римските орли Горан Пандев имаше няколко изгодни положения, но вратарят на домакините показа класа.

Все пак Лацио успя да поведе в резултата в 53-ата минута, когато бившият нападател на Манчестър Сити Роландо Бианки откри. Домакините стигнаха до изравнително попадение 13 минути по-късно. Автор на попадението за Милан стана Масимо Одо, който реализира отсъдената дузпа за нарушение срещу Пато в наказателното поле.

До края на мача не се случи нищо интересно освен червения картон на Де Силвестри в 84-ата минута. В оставащите шест минути обаче домакините не успяха да се възползват от численото си предимство.