Дълго чаканото дерби между Милан и Ювентус не оправда очакванията за атрактивен двубой, като тактиката на двата тима бе подчинено на максимата, не е важно колко ще вкараш, по-важно е да не ти вкарат и закономерно приключи при резултат 0:0.

В 12-ата минута Давид Трезеге можеше да открие резултата в полза на гостите от Торино, но ударът му срещна десния страничен стълб на вратата на Дида. Единствената опасност за домакините от Милан бе далечен изстрел на Андреа Пирло в 37-ата минута.

През втората част Ювентус започна силно, като в първите минути шут на Хасан Салихамиджич бе спасен от Дида. В 50-ата минута и Буфон трябваше да се намеси решително, за да спре Кака.

След около час игра отново двата тима си размениха по едно положение, но Винченцо Якуинта и Пирло не успяха да намерят правилния пък към гола. Безсилието в нападение доведе до смените на Джилардино с Индзаги и на Якуинта с Дел Пиеро, но и това не помогна двете нули на таблото да бъдат променени до края на срещата.

Ювентус е на втора позиция с 26 точки, на две от водача Интер. Градският съперник на нерадзурите – Милан е на непривичната осма позиция с актив от 16 точки.