Отборът на Милан се наложи с 2:1 над Сасуоло в мача от 9-я кръг на Серия А. Точни за успеха бяха Карлос Бака и Луис Адриано, а за гостите попадението отбеляза Доменико Берарди.

„Росонерите“ започнаха по-силно срещата, а в 29-ата минута получиха право да изпълнят дузпа. Карлос Бака бе изведен добре, остана сам срещу вратаря Консигли, а той в опита да изчисти топката, игра непозволено. Главният рефер не се поколеба и посочи бялата точка. На стража на Сасуоло бе вдигнат червен картон.

Гостите извършиха смяна и в игра се появи вторият страж Пеглов, а Карлос Бака си заложи топката и откри с безпощаден удар за 1:0.

След почивката играчите на Сасуоло, макар и с човек по-малко показаха активност и изравниха в 53-ата минута. Доменико Берарди се разписа за 1:1 след великолепно изпълнен фаул от сериозна дистанция.

Четири минути преди края на редовното време Луис Адриано се оказа най-съобразителен при едно разбъркване и оформи крайното 2:1, донасяйки и трите точки за „росонерите“.

В класирането Сасуоло е 6-и с 15 точки, а Милан е 10-и с 13.

Същевременно в друг мач от същия кръг Ювентус победи с 2:0 Аталанта.

Резултатът откри Пауло Дибала, който получи добро подаване от Пол Погба и се разписа за 1:0 в 28-ата минута. „Бинаконерите“ продължиха да доминират и след попадението, а след почивката, в 49-ата минута Марио Манджукич вкара за 2:0.

В 73-ата минута на срещата Аталанта остана с човек по-малко, след като Толой получи втори жълт картон за това, че спря непозволено противников играч.

Ювентус

източник: БГНЕС

Малко след това Габриел Палета извърши нарушение в пеналта срещу Дибала, а главният рефер посочи бялата точка. Пол Погба се нае с изпълнението, но ударът му бе отразен.

В класирането Аталанта е 9-и с 14 точки, а Ювентус е 12-и с 12.