Полузащитникът на Милан Дженаро Гатузо обяви, че му е писнало от „мрънкането” на футболистите и шефовете на Интер, относно знаме, развяно от друг халф на „росонерите” Масимо Амброзини по време на тържествата за спечелването на Шампионската лига. На него се мъдреше изречение, посветено на титлата на Интер, а именно: "Lo Scudetto mettilo nel culo" („Можете да си заврете титлата отзад”!)

„Не ми се слуша повече,” заяви Гатузо в телевизионно предаване. „Вече казахме, че съжаляваме, защото направихме нещо лошо. Интер обаче нямат право да ни учат как да се държим. Морати (президентът на Интер) забравя жеста си с чадъра, забравя случилото се във Валенсия. Не приемаме уроци от тях.”

Гатузо бе особено ядосан на критиките от страна на Марко Матераци. „Той трябва да престане, защото не е станал за един ден Исус Христос..”

Рино отново се върна и на президента на Интер Масимо Морати. „Какво означават думите на Морати: „Играчите няма да забравят.” Какви са тези заплахи?! Ние трябва да внимаваме как се държим, и заради феновете. Но какво можем да направим?! Да излезем на улицата и да се извиняваме?! В Италия прошка са получавали хора с доста по-тежки прегрешения.”

„Цяла година ги слушаме с техните „Скудетото принадлежи на честните” и т.н; за мен, който съм на терена обаче това е глупост, защото никога не съм виждал някой да ми прави услуги на терена,” завърши Гатузо.