Антонио Ночерино и Матиас Силвестре може да разменят лагерите си в Милан, след като местните грандове Милан и Интер готвят нова бартерна сделка.

Преди началото на настоящия сезон точно по тази схема Джампаоло Пацини облече екипа на „росонерите“, докато Антонио Касано пое със скандал към тима на Масимо Морати.

„Нерадзурите“ бяха принудени да подпишат постоянен договор с бранителя Силвестре, който играе като преотстъпен от Палермо. Въпреки че 28-годишният аржентинец разочарова с изявите си, по силата на договора между двата тима от лятото играчът става собственост на Интер.

Ночерино пък вече е готов да търси трансфер на друго място, след като през настоящия сезон почти не получава шанс като титуляр. През предишните две години юношата на Ювентус бе с огромен принос за добрите резултати на Милан, но сега ситуацията е доста по-различна.

Евентуалната размяна между кръвните врагове би спомогнала за взаимното решаване на проблемите им. Не е тайна, че „росонерите“ още търсят достоен заместник на Тиаго Силва в центъра на отбраната, докато Интер упорито ще търси попълнения в халфовата линия през лятото.