Милан спечели Световното клубно първенство в Япония, след като надигра в истински спектакъл Бока Хуниорс с 4:2. „Росонерите” вече са еднолични лидери по най-много трофей от интерконтитенталната надпревара. Италианците имат четири купи, а зад тях останаха Бока, Сао Паоло, Насионал, Пенярол и Реал Мадрид с по три. Освен това Милан изравни актива на европейските отбори с този на южноамериканските, като тимовете от двата континента са завоювали по 22 титли.

Европейският клубен шампион си върна на Бока и за загубата при предишната им среща на Световното клубно първенство. През 2003 година аржентинският отбор би Милан след изпълнение на дузпи.

Днес на стадиона в Йокохама съставът от Стария континент имаше леко, но напълно достатъчно предимство, най-вече в лицето на носителя на Златната топка Кака.

Първото полувреме бе динамично, а силите на терена – изравнени. Филипо Индзаги откри в 21-та минута, но по-малко от 120 секунди по-късно Родриго Паласио бе точен за Бока. Така приключиха и първите 45 минути, при резултат 1:1.

След почивката обаче Милан излезе, решен да стигне до успеха и още в 50-та минута изненадващо Алесандро Неста се намеси в атака, за да изведе „росонерите” напред. Кака добави трето попадение за италианците в 61-та минута, а десет по-късно отново Индзаги сложи точка на спора с втория си гол в срещата. 

Реферът Марко Родригес влезе в полезрението в 77-та минута, когато показа директен червен картон на Каха Каладзе от състава на Милан. Дори и с човек повече на терена, Бока чакаше на своя съперник сам да се бие. „Росонерите” направиха всичко по силите си, като Амброзини си вкара автогол пет минути преди края. Дотук се свърши с попаденията, но не и с работата на мексиканския арбитър, който намери време да изгони и резервата на Бока Ледесма.

Така Милан триумфира с Интерконтиненталната купа за първи път от 1990 година насам, и върна трофея в Европа, след като през последните две години той заминаваше за Южна Америка.

Третото място на Световното клубно първенство остана за японския Урава Ред Даймъндс.