Милан победи с 4:3 Каляри в мача от 13-ия кръг в Серия А на своя „Джузепе Меаца”. След победата, „росонерите” изместиха Ювентус от второто място във временното класиране и вече са с актив от 25 точки.

Успеха за домакините донесоха Кларънс Зеедорф (5’), Марко Бориело (38’), Алешандре Пато (40’) и Роналдиньо (62’ от дузпа). Алесандро Матри (9’), Андреа Лазари (30’) и Нене (69’) пък вкара за гостите.

Първото попадение в головия трилър между двата тима падна след по-малко от десет минути игра. В 6-та минута Зеедорф подаде към Бориело в наказателното поле, последният бе затворен от противниковите бранители върна към дузпата, откъдето Зеедорф вкара за 1:0.

Само три минути по-късно обаче, гостите възстановиха статуквото. В 9-та минута Лазари получи топката, подаде в наказателното поле към Матри, който съумя да реализира за 1:1.

В 30-та минута Каляри успя да обърне резултата в своя полза. Бранителят Микеле Канини намери оставения напълно непокрит Лазари, който вкара за 2:1 без да остави шанс на Дида.

До края на първото полувреме в рамките на малко повече от 60 секунди, играчите на Леонардо поведоха в резултата. В 39-та минута Пирло центрира добре от корнер, Пато с глава стреля в горния ляв ъгъл, стражът на гостите първоначално спаси, но Бориело с глава добута топката в мрежата за 2:2.

В 40-та минута пък Роналдиньо подаде към Пато, който със страхотен удар реализира за 3:2. При този резултат приключи и първата част.

В 61-та минута и Роналдиньо записа името си сред голмайсторите, след като вкара от дузпа за 4:2. Минута по-рано Давиде Астори повали в наказателното поле Бориело.

Гостите успяха да върнат едно попадение в 68-та минута. Йеда намери с тънък пас Нене, който се справи с Кака Каладзе и пусна покрай Дида за 4:3. Силите на Каляри обаче не стигнаха за повече и в крайна сметка Милан се поздрави, макар и трудно, с крайния успех.

След поражението, Каляри остана на 8-то място в таблицата с актив от 19 точки.