Привържениците на Милан няма да получат билети за първия мач от новия сезон в Серия А – гостуване на Дженоа, тъй като властите в града се притесняват от неприятности.

Така завръщането на Дженоа в елита няма да е само блясък и фанфари, тъй като част от стадиона ще пустее. Местен фен бе убит по време на сблъсъци между двете агитки през 1995 година и с нарастващото вълнение от предстоящия сезон в Серия А, властите не искат да предизвикват неприятности.

От градската управа в Генуа заявиха: „Да вземем това решение след 12 години не бе лесно. За съжаление, има признаци, които ни притесняват, както и заплашителни послания – и то не само по стените. Ако изобщо фенове на Милан попаднат в Генуа, ние ще се постараем те да не влизат в контакт с привърженици на „червено-сините”.

Клубът от пристанищния град бе разочарован от решението на властите, като президентът на Дженоа определи като „порвал” опитите да се държат феновете настрани.

В Милан също останаха недоволни, като полузащитникът Дженаро Гатузо коментира: „Ще е ужасно да стартираме сезона по този начин.”