Ръководството на Милан обяви, че на 2 декември в клуба ще се проведе събрание на акционерите. Това е сигнал, че процесът на продажба е на път да приключи, а Силвио Берлускони да напусне управлението след 30 години начело.

Китайският консорциум Sino-Europe Sports подписа предварителен договор за изкупуването на „росонерите“ от компанията „Фининвест“, която е собственост на Берлускони. Очевидно е, че срещата на 2 декември ще е събитието, което да потвърди сделката, чието осъществяване премина през доста спънки.

„Бордът на директорите в Милан, който имаше среща днес, одобри искането на акционерите от „Фининвест“ за провеждане събрание на акционерите, което ще се състои на 2 декември 2016 година и, ако е необходимо, на 13 декември 2016 година“, гласи официалното съобщение.

„Срещата ще бъде свикана за уточняване състава на управленското тяло, за да се позволи на „Фининвест“ да изпълни ангажиментите си, посочени в предварителния договор за продажба на пълния си дял в Милан“, гласи още текстът.

Чрез „Фининвест“ Силвио Берлускони държи 99,3 процента от акциите в Милан, като ще продаде всичките в полза на китайските инвеститори.