Бившият нападател на Ювентус Фабрицио Миколи се яви като свидетел по делото срещу шестима души от мениджърската агенция Gea World, обвинени в използване на заплахи и насилствени методи при подписването на договори с италиански футболисти и треньори.

Миколи обвини бившия генерален мениджър на Юве Лучано Моджи, че пречел на кариерата му. Нападателят си обяснява това с факта, че не приел предложението синът на Моджи - Алесандро, да му стане мениджър. Лучано и Алесандро Моджи са сред главните обвиняеми, че са правели трансфери през мениджърската агенция Gea с цел лична облага.

Миколи, който игра в Ювентус през сезон 2003/04, а сега се подвизава в Палермо, разкри, че Лучано Моджи му забранил да носи обеци, като в същото време другите футболисти имали това право.

Моджи се опитал и да продаде Миколи на английския Портсмут против волята на футболиста.

"Обяснявам си тази враждебност с факта, че не приех Алесандро Моджи да ми бъде мениджър", каза Миколи пред съда в Рим.

Миналата седмица по същия процес като свидетел се яви и бившият старши треньор на Ювентус и сега селекционер на Англия Фабио Капело.

Прокурорът по делото Лука Паламара обаче не остана доволен от отговорите на Капело и заплаши да повдигне обвинения срещу него в лъжесвидетелстване.