Треньорът на Милан Синиша Михайлович заяви, че не вижда причина да се чувства недоволен от треньорската си кариера. Сърбинът сподели и част от своите методи, сред които включва и публичното унижаване на футболистите.

Наставникът на „росонерите“ участва в дискусия за живота и работата на футболния треньор. „Дотук винаги съм се справял по-добре от моите предшественици, а тези, които ме заменяха, винаги са постигали по-лоши резултати. Откакто се занимавам с това, Милан е един от редките случаи, в които мой отбор има тактически трудности“, коментира Михайлович.

„Трябва да си добър в придаването на своите идеи, като е нужно да звучиш убедително. Като играч имах треньори, които казваха разни неща просто ей така, докато за други сам може да прецениш, че наистина вярват в това, което правят.“

„Разбира се, всичко зависи от играчите, с които разполагаш. В Болоня, Катания и Фиорентина целта ни беше да си осигурим оцеляване в елита. В Сампдория играехме добре. Моите отбори винаги са добре организирани, знаят какво да правят и притежават характер, глад и целеустременост.“

„Понякога си говоря с играчите на четири очи, друг път е пред всички, а има случаи, когато това става и през вестниците. Смятам, че ако искам да го накарам да почувства отговорност, то трябва да го сторя пред останалите. Колкото до тези, които имат топки, може да ги критикуваш чрез медиите. Знам, че такъв човек ще направи всичко, за да реагира при личиня контакт и да ме опровергае“, допълни Михайлович.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS