Вратарят на юношеския ни национален отбор Михаил Иванов подписа наскоро първия си професионален договор с играещия в Серия А тим на Сиена, а неговият съотборник и титуляр на вратата на тима Джанлука Курчи бе повикан в националния отбор на Италия за мача срещу България в София.

„Сега започвам шампионатът при младежите. Всички в отбора са доволни, че се развивам добре. Ежедневието на един футболист е едно и също – ставане сутрин, двуразови тренировки - нищо интересно”, каза Иванов пред Гонг и сподели какво се говори в Италия преди гостуването на стадион Васил Левски.

„Всички говорят, че Марчело Липи има много контузени играчи, последните двама от които са Буфон и Каморанези. Заради това са повикани млади играчи като Джузепе Роси, Сантакроче от Наполи и Маджо от Сампдория.

„Никога не мога да кажа, дали Италия ще победи или ще загуби. Така беше и срещу Кипър, Буфон направи няколко фантастични спасявания в края и спечелиха.”

„Курчи е идвал и друг път в България - с младежкия отбор и знае, че България е корав съперник. С него нямахме много време да говорим, защото беше извикан спешно в отбора. Чухме по телефона и му пожелах успех и да поздрави София от мен.

„Италианците ни приемат на сериозно и това може би е лошо, защото ще се хвърлят с всички сили срещу нас. Не мисля, че може да има някакво подценяване. Те ще дадат всичко от себе си.”

„Обаждане не съм получил от никой. Не знам, дали ме следят. Повече от това да играя и да тренирам не мога да направя. Всичко зависи от този, който седи там горе и командва. Повече от всичко искам да играя за младежкия отбор на България.

„България много ми липсва. Мислех, че в Италия е по-хубаво, но родната страна винаги ще ми липсва. Винаги, когато се прибирам, се зареждам с енергия. Чувам се с родители ми по пет-шест пъти на ден и с приятелите ми, през останалото време чета книги.”

„В Валери не се чуваме скоро, но редовно контактувам с Джери Паломба. Той е като връзка между нас двамата. Валери мина на контролни прегледи в Милано. Информиран съм какво се случва с него”

„В Италия има мода момичетата да си търсят гаджета футболисти, но българките определено са по-хубави”, каза още за Голлиния Мишо Иванов.