Собственикът на мексиканския клуб Чивас Гуадалахара Хорхе Вергара обмисля да купи италианския клуб Катания с цел да презентира чрез него мексикански футболисти в Европа и да ги продава на грандовете на Стария континент.

Катания беше в Серия А през 2014-а година, но изпадна, а след това клубът беше изхвърлен в трета дивизия (Лега Про) заради участие в уреждане на мачове.

"От Катания ни потърсиха. Те ни изпратиха оферта, представяне на клуба си и ние го разгледахме. За момента изглежда интересна вдъзможност, но първо искам моите хора да направят пълен анализ на ситуацията, както и на финансите, които трябва да инвестираме, коментира Вергара пред мексиканския уебсайт Медио Темпо.

"Аз и моите партньори в бизнеса винаги сме искали да си купим отбор в Испания или в Италия. Ние трябва да направим нещо, за да представим качествата на мексиканските футболисти и извън границите на Северна Америка. Смятам, че възможността млади мексикански таланти да играят в Европа би било голяма школа за тях и те ще израстнат“, каза още бизнесменът.

Най-популярният и голям клуб в Мексико- Чивас Гуадалараха, единствен в местната Лига МКС е със състав изцяло от местни играчи, което е очертано като клубна политика. И въпреки че се намира на 10-о място в момента в класирането и не е печелил титлата на страната от 10 години, Вергара не смята да променя политиката си. Самият той е милиардер от шоу-бизнеса, развлекателните шоута и филмовата индустрия, създаде клуб Чивас САЩ през 2004-а година, но 10 сезона по-късно продаде бранда.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS