Защитникът на Милан Филип Мексес се извини за червения картон, който получи снощи при загубата с 1:3 от Лацио в 20-ия кръг на Серия А.

Французинът нападна грозно капитана на Лацио Стефано Маури в заключителните минути на срещата, след като преди това италианецът го посрита. Мексес обаче го стисна за гушата, което не убегна съдията Андреа Мадзолени и последва червен картон. Играчът на „росонерите“ обаче продължи да се гневи и посегна да нацели съперника с глава, а след това се зае да го души, преди двамата да бъдат разтървани.

„Извинявам се на клуба, на треньора и моето семейство“, каза 32-годишният Мексес след мача. „Това беше погрешна реакция и аз съжлявам, защото оставих тима си с 10 души и ще бъда наказан.“

„За съжаление направих грешка, в кариерата си и друг път съм реагирал така. Тези неща не бива да се случват на футболния терен. Имам деца и това не е примерът, който един баща трябва да дава.“

„Играхме добре през първото полувреме, макар да поемахме известен риск. Бяхме компактни, всичко се развиваше добре, а после те вкараха. Ще играем срещу тях за Купата на Италия след три дни и трябва да отвърнем“, допълни Мексес.