Защитникът на Рома Филип Мексес призна, че е можел да загуби окото си, след като посред нощ се е сбил с фенове на Лацио миналата неделя след равенството 2:2 с Реджина.

„Удариха ме с колан в лицето. Това беше стар, честен удар, но можеше да се случи лошо, тъй като ме фраснаха близо до окото”, разказа френският национал.

„Случи се в нощен клуб вечерта след мача и нямахме тренировка на следващия ден, като имах разрешение от жена ми да бъда там. Ако съм бил навън по това време, това е защото съм можел да спя на следващата сутрин.”

„Чаках навън моите приятели да докарат колата и чух някой да ме поздравява, той беше фен на Рома. Другите бяха привърженици на Лацио и казаха неща, които не бяха много хубави.”

„Някой показа неуважение към мен на средата на улицата и аз реагирах. Знаех, че е грешка да правя това, но не можех да издържам повече.”

„Имаше няколко блъскания и нищо сериозно, освен тези два малки белега по лицето ми. Сбърках, защото в тази ситуация имах всички шансове да загубя.”

„Мисля, че има уважение между клубовете, тъй като поздравих Лучано Дзаури в същия бар, а той беше мой съперник в дербито. Аз обаче имам семейство и ми беше трудно да изтърпя тези думи”, оправда се Мексес.