Бъдещето на Масимилиано Алегри като старши треньор на Милан е изключително несигурно след домакинската загуба с 1:3 от Фиорентина, пишат италианските медии.

До момента вицепрезидентът на росонерите Адриано Галиани безрезервно защитаваше Алегри пред медиите, но след този двубой клубният шеф отказа да застане пред микрофоните и да говори.

На Апенините прогнозират, че Галиани първо ще се срещне с президента на тима Силвио Берлускони и едва след това ще излезе с позиция относно съдбата на наставника.

Самият Берлускони не е известен като голям привърженик на Алегри и се предполага, че ще се раздели с треньора, след като Милан прави катастрофален сезон в Серия А и загуби 6 от 12-те си мача през това първенство.

7-кратните европейски шампиони заемат непривичната 13-а позиция в Калчото с 14 точки след 12 кръга и са на цели 12 точки от 3-ото място, което дава право на участие в квалификациите на Шампионската лига.

Ако очакваното се случи и Масимилиано Алегри бъде уволнен, то по всяка вероятност отборът ще бъде поет от неговия помощник Мауро Тасоти.

52-годишният Тасоти е една от емблемите на Милан, като бившият бранител има записани 583 мача с екипа на росонерите от 1980 до 1997 години, когато бе може би най-силната епоха в историята на клуба. Той бе част от легендарната защитна четворка с Франко Барези, Паоло Малдини и Алесандро Костакурта.