Поредното ново попълнение на Лацио – Франселиньо Матусалем обяви, че целта пред тима ще бъде завръщане в Шампионската лига, след като през изминалия сезон тимът остана на непривичната 12-а позиция и ще пропусне евротурнирите през този сезон.

Идващият като преотстъпен от Сарагоса бразилски плеймейкър е играл в турнира на шампионите с Шахтьор Донецк и смята, че през следващата година орлите отново ще играят там.

„Ще играя за велик клуб в забележителен град пред прекрасни фенове. Заради това този трансфер, ми доставя огромно удоволствие”, каза бразилският плеймейкър.

„Говорих с президента на Сарагоса и се спряхме на този вариант. Говорих с президента на Лацио Клаудио Лотито няколко пъти и нашият ентусиазъм даде резултат. Имаше и други клубове в Италия, които ме искаха, но избрах Лацио.”

„Мечтата на отбора е да се завърне в Шампионската лига. Мисля, че можем да го направим. В отбора на Рома съм приятел с Жуан и ще бъде много вълнуващо да играя срещу него в римското дерби, а да спечелим ще бъде дори по-добре”, каза още Матусалем.