Новият селекционер на българския национален отбор Лотар Матеус изгледа на живо загубата на Валери Божинов и Парма от Фиорентина. „Виолетовите” се наложиха с 2:0 над „пармалатите” като гост в мач от 5-я кръг на Серия А.

Немският специалист се срещна с българския нападател, който попадна в плановете му за евроквалификацията срещу Уелс, но за съжаление, не успя да види попадение на Божинов на живо.

Фиорентина надигра своя съперник, като владееше инициативата почти през цялото време на двубоя, а и головите положения бяха повече в посока мрежата на гостите от Парма.

Валери Божинов започна като титуляр двубоя и остана до последния съдийски сигнал на терена. Още в 11-та минута нападателят излезе на добра позиция, но страничният рефер вдигна флага за засада. След това защитата на Фиорентина успя да се справи с опазването му. В 47-та Божинов отново опита да изненада съперника, но въпреки това до гол не се стигна.

В 61-та минута „виолетовите” получиха право да изпълнят дузпа, от което успяха да се възползват по най-добрия начин. Крайното 2:0 реализира Де Силвестри в 76-та минута.

Със спечелените три точки Фиорентина е на 14-о място с 5 точки, докато Парма, който е със същият точков актив е на 16-а позиция.

Останалите резултати от съботния ден:

Чезена – Наполи 1:4

Бари – Бреша 2:1

Катания – Болоня 1:1

Киево – Лацио 0:1

Палермо – Лече 2:2

Сампдория – Удинезе 0:0

По-късно играят:

Ювентус - Каляри