Бранителят на италианския национален отбор Марко Матераци заяви, че „адзурите” ще трябва да покажат всичко, на което са способни срещу Румъния.

Двата отбора излизат един срещу друг във втория си мач от Група С на Европейските финали. Отборът на Роберто Донадони претърпя съкрушителна загуба с 0:3 от Холандия в първия си мач, докато Румъния направи хикс с Франция.

Самият Матераци най-вероятно няма да започне като титуляр срещу северните ни съседи след неубедителното си представяне в мача срещу „лалетата”. Все пак бранителят на Интер изрази надеждата си, че италианците ще успеят да се изправят на крака след тежкото поражение и ще се справят с Румъния.

„Мачът в Цюрих срещу Румъния е изключително важен за нас – ще трябва да играем на 100 процента от възможностите си, за да успеем да се отърсим от катастрофата срещу Холандия”, започна Матераци.

„Няма значение срещу кой ще играем. Единственото, което е важно е, че италианският национален отбор е единен, феновете са зад нас, така че сме напълно способни да спечелим следващия си мач”, добави бранителят на „адзурите”.