Футболистът на Интер Марко Матераци сподели, че може да разбере постъпката на Зинедин Зидан в миналогодишния финал на Световното. Тогава в продължението на мача Зидан удара с глава Матераци в слънчевия сплит след провокация от бранителя. Гениалният халф напусна терена, а Фрнаиця загуби след дузпи.

В своята нова книга, излязла наскоро, Матераци признава, че е можело да не казва на Зизу „Предпочитам тази курва сестра ти”.

Той пише: „Признавам, че може би можеше да не казвам тези тъпи думи. Не се преструвам на светец, когато стъпвам на терена. В нощта на финала, във втората част на продълженията, това, което стана ще остане завинаги в историята. В този случай аз бях провокаторът”.

Спречкването между двамата започна, когато докато Матераци държеше Зидан за фланелката, французинът му каза, че ако много я иска, ще му даде фланелката си след мача по време на празненствата на „петлите”.

„Той се подигра с мен и аз отговорих. Дали това бе грешка? Да, знам, но Зидан сгреши като реагира така – с удар с глава, който ме строполи на земята и обиколи света за 80 секунди.

„Разбирам Зизу, защото само някой, който е бил на футболен терен с 70000 около теб и още милиарди по телевизията, които наблюдават всяко твоето движение, може да разбере какво ти минава през главата. Защитавам реакцията му и го разбирам. Но също така се питам какво щеше да стане, ако той ме бе провокирал и аз имах брилянтната идея да го нокаутирам с удар с глава”, завършва коментара за случката със Зидан Матераци.