Марко Матераци стиснал ръката на Зинедин Зидан миналия месец за първи път след знаменития удар, който французинът нанесе с глава в гърдите на Матераци по време на финала на световното първенство по футбол през 2006 година между Италия и Франция. Двамата се засекли случайно в хотел в Милано, където защитникът на Интер Матераци имал среща с бившия старши треньор на отбора Жозе Моуриньо.

"Това, което си казахме със Зидан, си остава между нас. Да кажем само, че говорех предимно аз, а когато накрая на разговора ни той подаде ръка, аз я стиснах, докато той ме гледаше право в очите. Точно това исках. За мен беше страхотно, не знам за него", коментира Матераци пред италианска телевизия.

Матераци разкри още, че е ударил шамар и е хвърлил обувка в лицето на бившия нападател на Интер Марио Балотели, който бе заснет с фланелка на градския съперник Милан. "Балотели получи шамар и обувка в лицето. Но когато претърпя операция, аз бях в болницата до него до полунощ и му носех снакс от машината", каза Марко Матераци.