Играчът на Интер Марко Матераци заяви, че стражът на Ювентус Джиджи Буфон е най-добрият в света и му пожела да спечели Златната топка догодина.

Звездата на Милан Кака спечели най-голямото индивидуално отличие във футбола тази година. Голяма част от футболната общественост вярва, че би било престъпление, ако играч като Буфон не спечели приза до края на кариерата си.

„Всички виждат какво прави Джиджи на терена, но той заслужава наградата и заради това, което представлява като човек”, каза Матераци.

„Той се шегува с всичките си противници, а те се страхуват да отправят удари към него. Джиджи знае, че е най-добрият вратар. Ще спечели Златната топка – рано или късно. Да се надяваме, че ще ни помогне да спечелим Европейското първенство догодина, това може да му донесе и приза за най-добър състезател”, продължи още Макро.

„На по-ранен или на по-късен етап – все ще трябва да се изправим срещу силните тимове на Евро 2008”, коментира той групата на смъртта, в която попадна Италия. Противници на „адзурите” са отборите на Холандия, Франция и Румъния.