Сезон 2018/2019 донесе ново бедствие за крилото Марко Пяца, който отново скъса кръстни връзки в коляното. Поне такива са сигналите след последната тренировка на Фиорентина.

23-годишният хърватин страда от тотална липса на късмет по отношение на контузиите, които сериозно осуетиха бързия му възход. Днес следобед от Фиорентина излязоха с официална позиция, чрез която оповестиха за новопоявилия се проблем в лявото коляно на техничаря.

Пяца веднага е бил пратен на прегледи, а те са потвърдили, че има увреждане на кръстните връзки. През следващите дни футболистът, който играе като преотстъпен от Ювентус, ще има няколко консултации със медицински специалисти, но преминаването през нова хирургическа операция изглежда неизбежно.

Това значи, че талантът трябва да се подготви психически за нови от 4 до 6 месеца далеч от футболните терени. На практика сезонът за него може да се счита за приключил.

По време на престоя си във Фиорентина Пяца изигра 19 мача в Серия А, като вкара 1 гол и даде 1 асистенция. През по-голямата част от времето хърватинът беше оставян на пейката.

За първи път той скъса кръстни връзки – в дясното си коляно – през март 2017 година, т.е. преди точно 2 години. Тогава той изпусна 7 месеца, в които се възстановяваше.