Генералният директор на Ювентус Джузепе Марота определи третото място в Серия А като абсолютният минимум, който отборът трябва да постигне през настоящата кампания.

„Бианконерите“, които спечелиха последните 4 издания на калчото, имат труден старт на сезона, макар победата над Емполи в неделя да ги изкачи до 7-ата позиция.

„Третото място е абсолютно минималната цел, която трябва да се постигне. Длъжни сме да се целим в Шампионската лига“, отчете Марота.

„Скудетото? Имаме мъничко надежда. Трябва да си признаем, че в момента изпитваме трудности, може би за първи път от много години. Имаме силни опоненти – Рома се утвърди като тим от висока класа. Интер може да се превърне в сериозен кандидат за трофея и да го спечели. Макар да вкараха само 12 гола, „нерадзурите“ са допуснали едва 7, а това не е случайно. Напълно заслужено те оглавяват таблицата.“

„Ще е фантастично, ако можем пак да спечелим титлата. Също така мечтаем и да вдигнем и трофея с големите уши (купата в Шампионската лига – б.р.)“, добави Марота.