Младият полузащитник на Пари Сен Жермен Марко Верати обяви, че сега вече отборът му е наясно с класата си. След победата с 3:1 над Челси в Шампионската лига, Верати заяви пред La Gazzetta dello Sport, че се учи от Андреа Пирло, старае се да не ядосва Златан Ибрахимович, и е щастлив в ПСЖ, въпреки че не би затворил вратата за Ювентус.

"Сега вече знаем, че сме голям отбор. Въпреки това, срещу отборите на Жозе Моуриньо, три гола не означават чак толкова много. Ако Моуриньо е казал, че са ме разучавали, това означава, че се справям добре," коментира Верати.

"Златан Ибрахимович е истински приятел. Имаме специални отношения, и той е до мен, откакто съм в Париж. Дължа му много. Най-доброто, на което ме научи, е да съм агресивен в търсенето на победата. Това непрекъснато те кара да даваш най-доброто, отчасти, за да избегнеш гнева на Ибра...," разкри още младокът.

"Тиаго Силва е като мой личен банкер, знам, че когато и да му подам топката, той ще я подсигури," обяви Верати.

"Не се притеснявам, че в Италия се съмняват в мен. Това е нормално, когато си млад, никога не са доволни от теб. За мен това е допълнителна мотивация. Знам, че много ме критикуват за рисковете, които поемам. Но това е моят стил на игра. Лоран Блан ме учи да подхождам по-внимателно към тези рискове. Работя по въпроса."

"Пирло е моят идол, и работя здраво всеки ден, защото искам да стана като него. За мен е чест, когато ме сравняват с него, значи съм на прав път."

"Ако ми кажат утре, че трябва напусна ПСЖ, ще съм тъжен, защото тук съм си у дома. Но тъй като слуховете ме пращат в Ювентус, трябва да призная, че Ювентус е един от най-амбициозните проекти в Европа в момента. Но ще оставя слуховете за журналистите," завърши Марко Верати.