Наполи записа второ поредно равенство у дома, като не успя да победи Болоня и завърши 1:1. Със сигурност точката означава много повече за гостите, които са на границата на зоната на изпадащите. Слабият старт на 2009 година се отрази и на двата състава, които не предложиха много емоции на стадион „Сан Паоло”.

Наполи започна една идея по-добре от своя съперник и в 20-та минута успя да открие резултата. Езекил Лавеци комбинира с Денис, за да избегне заложената изкуствена засада, след което намери Кристиан Маджо, който само бутна кълбото в мрежата.

Няколко поредни мелета в наказателното поле на домакините позволиха да се стигне бързо-бързо до изравняване. В 23-та минута бранителите на Наполи сгрешиха фатално, като изпуснаха Волпи, който асистира на Марко Ди Вайо за 1:1.

Домакините имаха повече чисти положения до края на мача, като показаха доста добри комбинации на терена. Ди Вайо пък бе най-сериозната заплаха за стража Наваро, но и двамата вратари в мача бяха на ниво и спасиха доста положения пред себе си, за да се стигне до крайното 1:1.