Полузащитникът на Ювентус Клаудио Маркизио призна, че “бианконерите” имат много сериозни психологически проблеми. Според него, отборът му е имал шанс да измъкне поне точка от дербито с Милан в събота.

Това бе трето поредно поражение за Юве в Серия А, което отдалечи тима още от зона Шампионска лига. Маркизио обясни къде се крият основните проблеми.

“През седмицата тренирахме добре, изпълнявахме указанията на треньора,” сподели 25-годишният халф. “След това в мача, допуснахме попадение, и оттам тръгнаха трудностите, не успяхме да реагираме.”

“Периодът е много тежък за нас, трябва да се опитаме да се измъкнем възможно най-бързо от него. Мисля, че имаме психологически проблем, хвърляме се, но губим лесно концентрация, особено в наказателното поле, и не успяваме да захранваме с топки нападателите,” обясни още той.

“Милан нямаше много положения през второто полувреме, освен гола, който вкараха, и който дойде след странен рикошет. Жалко е, защото една точка щеше да ни е от полза, най-малкото, за духа на отбора. Трябва да започнем отначало, като вземем само позитивните неща от този двубой, като например добрата ни игра в защита,” завърши Клаудио Маркизио.