Полузащитникът на Ювентус Клаудио Маркизио смята, че клубът в момента преминава в нов етап от своята история след чудесния сезон, който изпрати.

Миналата кампания донесе дубъл на „бианконерите“ (четвърта поредна титла в Серия А плюс Купата на Италия), които играха и във финала на Шампионската лига срещу Барселона. Там каталунците се наложиха с 3:1, но това не можа да помрачи постиженията на Масимилиано Алегри и неговите момчета.

Промените в състава започнаха през лятото, като Андреа Пирло и Карлос Тевес са двете основни фигури, които си тръгнаха. Именно Маркизио е виждан като заместник на италианския маестро.

„Какво се променя за мен при позицията на Пирло? Нищо, аз вече играх там през миналия сезон, а и почнах на същия пост при Антонио Конте“, каза Маркизио.

„Пирло е съвсем различен футболист от мен. Той е страхотен шампион и ние знаем какво е дал на Ювентус и италианския футбол. Сега обаче започва нова ера за нас.“

„Напуснаха ни страхотни играчи и на тяхно място дойдоха други. Отгръщаме нова страница, докато си напомняме, че трябва да защитаваме скудетото и да се справим добре в Шампионската лига.“

„Ювентус е много силен, само кампанията в Серия А ще покаже дали сме най-силните. Ние сме шампионите на Италия и трябва да докажем, че сме страхотен отбор“, добави Маркизио.