Полузащитникът Клаудио Маркизио изрази желание да се превърне във „Франческо Тоти на Ювентус“, тъй като иска да изкара цялата си кариера в отбора от Торино.

Изявлението на италианския национал идва точно преди неделното дерби с Торино в Серия А, като това не е първият път, когато юношата на „бианконерите“ се врича във вярност на шампионите.

„С удоволствие бих бил Франческо Тоти на Ювентус. Не правя сравнението на база моята роля и историята, но се надявам да приключа кариерата си с този екип“, коментира Маркизио.

„Дали и Алесандро дел Пиеро си е мислел същото? Всички знаем какво стана. Франческо е щастливец, че има шанса да приключи с футбола в Рома, но австралийската авантюра на Алесандро не може да ни накара да забравим какво е сторил за „бианконерите“.“

Думите на полузащитника предизвикаха и въпроса какво точно имаше предвид с изявлението си през лятото, че ще напусне Юве, ако вече не е нужен. „Тогава трябваше да изпусна парата, защото постоянно четях във вестниците как този или онзи клуб ме купува. Исках прозрачност, клубът ме подкрепи публично, така че след това нямах съмнения“, завърши Маркизио.