Нападателят на Фиорентина Марио Гомес не скри, че изпитва разочарование от факта, че остана извън състава на Германия за Мондиал 2014 и по този начин не успя да стане световен шампион. Въпреки това бившият играч на Байерн Мюнхен показа опитимизъм, като заяви, че може би следващият сезон ще бъде много по-силен за него.

Прем отминалата кампания Гомес не успя да блесне главно заради серията от контузии в колената, които му попречиха да разкрие голмайсторския си потенциал.

„Много съм щастлив за родината си и моите съотборници, те бяха най-добрият отбор“, коментира 29-годишният играч. „Всички работиха дълги години за тази цел, така че това е една заслужена победа.“

„Боли ме, че не съм там с тях, защото играхме заедно в продължение на 7 години. Все още обаче имам време да спечеля Световно или Европейско първенство. Затова искам да играя много силно с екипа на Фиорентина през следващите 4 години. Първата ми цел е да попадна в групата за Евро2016.“

„Като клуб ние искаме да се подобряваме и да стигнем до Шампионската лига. Това е моята цел, както и на всички останали. След миналата година, която беше ужасна за мен, имам огромно желание да се справя на ниво и да играя футбол, защото това е животът ми. Това може да е моята година“, възкликна Гомес.