Селекционерът на Италия Марчело Липи заяви след втория кръг на световните квалификации, че „предпочита” такъв тих старт на кампанията, особено след като отборът му взе пълен актив от шест точки от два мача. Скуадра Адзура е един от съперниците на България в група 8, а снощи надигра с 2:0 Грузия.

„Има някои подобрения. Това е добре, че започваме в сянката, но излизаме с шест точки,” каза Липи, след като момчетата му се измъчиха в първия мач с Кипър, но стигнаха до успех с 2:1.

„Предпочитам този начин, тъй като да печелим, без да се мъчим, изобщо не е забавно. Най-добре е да не се ентусиазираме твърде рано,” добави специалистът. Световните шампиони са и лидери в група 8.

„Всичко, което ни се случи през последната седмица, е просто невероятно, с тези контузии. Дори с Никола Легроталие поехме риск, но ето, че вече сме с две победи,” продължи Липи. „Играчите сега ще се върнат по клубовете си, ще навлязат в състезателна обстановка, и след месец отново ще се съберем. Искам да посветя победата на контузените Гатуза, Гамберини и Гросо.”

Следващият мач на Италия е гостуване на България. Скуадра Адзура ще играе на Националния стадион „Васил Левски” на 11 октомври.