Марчело Липи не пожела да разкрие дали ще викне в националния отбор на Италия за Мондиал 2010 Франческо Тоти, след като вчера Принца на Рим заяви, че веднага би приел евентуална покана от стана на специалиста.

Капитанът на Рома отсъстваше от „скуадра адзура” в продължение на година след като спечели Световното първенство през 2006 година. Тоти оправдаваше този факт с нуждата от подобряване на формата, в която се намира.

Лидерът на „вълците” бе поставен под напрежение от Роберто Донадони да направи своя избор, в следствие на което Тоти официално окачи националната фланелка.

В петък обаче играчът на Рома потвърди, че би се върнал в игра за националния отбор на страната си, стига Липи да го повика. „Липи е сериозно треньорско име и не бих му отказал, ако ме повика в националния отбор”, каза Принца на Рим.

„Прочетох какво е казал Тоти. Благодаря му за добрите думи”, сподели Липи пред „Corriere dello Sport”.

„Франческо е добро момче, да не говорим за очевидния талант, с който разполага. Имам специална връзка с него, както и с всички футболисти, които спечелиха Световното първенство с мен в Берлин”, каза още националният селекционер на Италия.

„Радвам се, че Тоти се чувства добре и се намира във форма. На времето доста хора не можаха да разберат решението му да се откаже от националния отбор. Що се отнася до бъдещето обаче – нищо не мога да кажа засега. Не е сега моментът да обсъждаме, дали ще го върна в националния отбор или не”, завърши Марчело Липи.