Аржентинската легенда Диего Марадона може да стане почетен президент на италианския Наполи, съобщават медиите в Италия. Идеята бе приветствана с охота от настоящия бос на клуба Аурелио Де Лаурентис.

„Де Лаурентис трябва да назначи Марадона като почетен президент на Наполи. Това направи Реал Мадрид с Алфредо Ди Стефано и Бенфика с Еузебио. Същото нещо трябва да се случи и в Наполи”, призоваха спортни журналисти на Апенините.

Отговорът на президента на Наполи не закъсня и той приветства предложението. Според Лаурентис обаче, за да стане това, Марадона трябва първо да разреши някои от проблемите си с италианските власти. Както е известно аржентинецът бе обвинен в укриване на данъци.

„Марадона е легенда на световния футбол и ще бъде правилно да му отдадем тази чест. Надявам се, че той ще реши проблемите си с данъците, за да може спокойно да идва в Неапол. Преди няколко години направихме заедно един филм. Мисля, е ще го намеря в Аржентина, за да говорим за футбол”, коментира Аурелио Де Лаурентис.

Преди няколко дни, когато Марадона празнува 50-ия си рожден ден, той заяви, че клубът на неговото сърце си остава Наполи.